De al gestripte flats aan de Blaak
De al gestripte flats aan de Blaak

Wooncompas gaat verder met het slopen van portiekflats

Algemeen

RIDDERKERK - De sloop van de eerder gestripte portiekflats aan de Blaak in Ridderkerk kan weer verder. Sloopbedrijf Konijnenburg gaat op 29 april starten met de sloopwerkzaamheden. Dit doen zij onder coördinatie van bouwbedrijf Waal.

De sloop werd eind 2022 op last van de gemeente stilgelegd omdat er niet volgens de regels werd gewerkt. Er waren onvoldoende maatregelen getroffen ter bescherming van bomen en nabij gelegen historische panden. Daarna lag het werk stil omdat omwonenden de vergunning bleven aanvechten.
Vorig jaar november kondigde Wooncompas aan dat het sloopwerk in december zou worden hervat, maar er zijn nog vijf maanden overheen gegaan. Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de verdere sloop gestart. Parkeren is tijdelijk niet mogelijk omdat het sloopbedrijf voldoende ruimte nodig heeft om veilig te kunnen werken. Ook richten zij het bouwterrein in.

Metingen
De grove sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de Schepenstraat richting de Benedenrijweg. En andersom richting het kantoor van Wooncompas aan het Koningsplein. Er is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld dat trilling- en hoogtemetingen uitvoert. Dit gebeurt op een aantal plaatsen rondom het plangebied.

Om de trillingen van het sloopwerk te beperken en waar mogelijk te voorkomen realiseert Wooncompas achter de flats aan de Blaak een sleuf in de grond. Deze sleuf komt tussen het plangebied en de monumentale woningen aan de Kerksingel. In deze sleuf wordt de grond losgemaakt. Zo worden er geen tot weinig trillingen doorgegeven via de grond.

Sanering
De vervuilde grond aan de achterzijde van de huidige flats wordt direct gesaneerd. Wooncompas is blij dat de werkzaamheden hervat kunnen worden: “Dit is goed nieuws voor bewoners die terug willen keren naar de Blaak, voor de vele woningzoekenden in de regio en voor omwonenden die uitkijken op de te slopen woningen.”
Meer informatie over de planning en de verhuur van de woningen is te vinden op de projectenpagina van Wooncompas: https://wooncompas.nl/Project/blaak

Advertenties uit de krant