Het museum Johannes Postschool blijft voorlopig dicht
Het museum Johannes Postschool blijft voorlopig dicht

Rijsoords museum gaat niet open voor 1 september

Algemeen

RIDDERKERK - De heropening van het museum Johannes Postschool in Rijsoord zal niet voor 1 september van dit jaar plaatsvinden. Dat heeft wethouder Peter Meij afgelopen donderdag in de raadsvergadering laten weten op vragen van Petra van Nes-de Man van Burger op 1.

Het museum aan de Rijksstraatweg werd vorig jaar aangekocht door de gemeente. De inventaris is daarna tijdelijk opgeslagen om ruimte te geven aan de aanpak van achterstallig onderhoud en het gebouw brandveiliger te maken. Volgens wethouder Meij lopen hiervoor nog onderzoeken en is het nu niet in te schatten wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. “Het is geen onwil, maar het is een complex dossier” aldus Meij. Een onzekere factor nu is de poging van het gemeentebestuur om het museumgebouw aangewezen te krijgen als Rijksmonument. De zal ook subsidiemogelijkheden geven voor het onderhoud.
Wethouder Meij hoopt nog voor de zomer een plan van aanpak te presenteren. Er zal dan duidelijk zijn wat de mogelijkheden van het museum zijn. Het is ook het startsein voor een participatietraject, waarmee de gemeente geinterresseerde burgers en met name bewoners van Rijsoord hoopt te bereiken.

Advertenties uit de krant